Het geheel vrijstaand huis ligt direct aan het water, nabij Giethoorn in de kop van de provincie Overijssel . Het ligt op een absolute toplocatie, namelijk direct aan de Beulakerwijde en aan de rand van Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Dit gebied kenmerkt zich door een oeroud Nederlands landschap – waar het soms lijkt – alsof de tijd heeft stilgestaan. In dit grote moerasgebied met zijn kilometers aan slootjes en kanalen kunt U een rondvaart maken, kanoën of met een fluisterbootje varen. De boot, waarmee U dit immense en unieke natuurgebied kunt verkennen kan in de eigen haven afgemeerd worden.

 

De omgeving leent zicht uiteraard ook voor het maken van heerlijke wandel- en fietstochten. Via de splinternieuwe fietspaden kunt U het hele gebied van Noord naar Zuid en van Oost naar West doorkruizen en prachtige wandelingen maken over de diverse natuurpaden.

Voor de jongere gasten is een dag naar attractieparken Slagharen of Walibi (beide ca. 50km.) een geweldig uitje. Het bezoeken van de steden Meppel (ca. 16km.), Zwolle (ca. 33km.) en Assen (ca. 64km.) zijn zowel in cultureel opzicht als voor de gezelligheid zeer aan te raden. Gezien de unieke ligging van dit huis en de mogelijkheden in de directe omgeving zult U zich hier zeker vermaken.

De Weerribben grenst in het noorden aan het moerasgebied de Rottige Meenthe in Friesland en in het zuiden aan natuurgebied De Wieden met z’n mooie dorpjes zoals bijvoorbeeld Giethoorn. Het dorp Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Het dankt haar naam aan de mooie waterwegen en vele bruggen

In de directe omgeving vindt U de karakteristieke stadjes Blokzijl, Vollenhove, Giethoorn en Steenwijk in de kop van Overijssel

Een punter kunt U in Giethoorn huren en een zeilboot type Valk bij jachthaven de Ronduite